Sparkonto

4Spar

4Spar300x2504Spar är ett företag som erbjuder olika sparformer med sparräntor på upp till 10.00%. Hos 4Spar kan man som lägst spara 1000 kr i t ex deras rörliga inlåningskonto med fria uttag – och som högst spara 50.000 kr, som sagt lite beroende på vilket av 4Spars konton du väljer.

4Spar erbjuder alltså både sparkonton med fria uttag och sparkonton där dina pengar är låsta under en viss bindningstid. Bindningstiden varierar mellan 3 månader till 3 år. Sparkonton från 4Spar omfattas idag inte av den statliga insättningsgarantin, men detta bör faktiskt inte avskräcka småspararen av anledningar som vi kommer in på senare nedan.

4Spar erbjuder dig ett flexibelt och tryggt sparande. Öppnar man ett sparkonto hos 4Spar kan man räkna med ett helt avgiftsfritt sparande där man när som helst kan sätta in och ta ut pengar från sitt sparkonto (gäller det rörliga inlåningskontot). Man kan också välja att binda sparandet under en viss tid och spara pengar till marknadens bästa sparränta. Hos 4spar kan man nämligen få upp till 10% sparränta. Utbudet varierar från 6,5% upp till 10% ränta beroende på hur länge du kan tänka dig att binda upp dina pengar. Nedan ser du de alternativ som du kan välja hos 4spar:

1. Inlåningskonto

6,5% ränta (rörlig)
Fria uttag
Ingen bindningstid
Ingen insättningsgaranti
Minsta insättning 1 000
Största insättning 50 000

Övrigt: Det är ingen bindningstid på inlåningskontot och du får dina pengar utbetalda på 3 bankdagar från och med det att du begärt detta. Räntan är rörlig här så kolla in på så kolla in här på 4Spar för att få den dagsaktuella räntan.

2. Räntekonto 1 år

8% årligen (fast)
1 års bindningstid
Ingen insättningsgaranti
Minsta insättning 1 000
Största insättning 50 000

Övrigt: Du binder dina pengar under löptiden på 1 år när du väljer det här alternativet. Minsta insättning är 1000 kr. Räntan är fast på ett år. Se till att dubbelkolla på 4Spar om räntan har ändrats från det som står ovan när du ska börja spara.

Räntekonto 3 år

10% årligen (fast)
3 års bindningstid
Ingen insättningsgaranti
Minsta insättning 10 000
Största insättning 50 000

Övrigt: Du binder dina pengar under löptiden på 3 år när du väljer räntekonto 3 år. Ränta och ursprungligt kapital förs över på förfallodatumet. Se till att kontrollera med 4spar vad den aktuella räntan är när du börjar spara hos dem då den kan ha ändrats.

4Sparsmallogo

För att öppna ett sparkonto hos 4Spar behöver du registrera dig för ett av de erbjudna sparkontona via internet. Här fyller du i din kontoanmälan och följer anvisningarna som kommer på hemsidan. När du är klar behöver du legitimera dig med E-legitimation/BankiD som du enkelt kan skaffa via din bank utan kostnad. Efter legitimeringen skickas ett mail till din e-post som du ska bekräfta. Under din registering måste du föranmäla ett ordinarie bankkonto vilket i det här fallet kan vara ditt lönekonto. Det blir alltså detta konto som kommer att användas vid utbetalningar från 4Spar.

Första insättningen görs via plusgirokontot  84112-2 i Nordea. Här ska du ange ditt kundnummer som meddelande när du sätter in pengar.

4Spar är ett sparföretag som fått mycket uppmärksamhet under senare tid, eftersom de sparräntor de kan erbjuda den som sätter in sina pengar hos dem är väldigt höga i jämförelse med både andra banker och andra motsvarande företag. Men hur funkar det egentligen att spara hos 4Spar, och är detta en god ide?

Klicka här för att öppna ett gratis sparkonto hos 4Spar!

Hur kan 4Spar erbjuda en så hög sparränta?

Det finns en hake med 4Spar och det är förstås att insatta pengar inte omfattas av den statliga omsättningsgarantin! Med anledning av detta innebär det en större risk att sätta in pengar till dem än till ett annat inlåningsföretag som omfattas av denna garanti, eftersom de faktum att garantin saknas innebär att du kan förlora dina pengar om företaget går i konkurs. Den statliga insättningsgarantin täcker i vanliga fall eventuella sparförluster pga t ex konkurs mm med för närvarande upp till ett maximalt belopp om 100.000 euro.

Dock tycker inte vi att det finns någon direkt oro i dagsläget till att spara i 4Spar. Företaget har nu varit verksamma med sina sparformer under ett antal år och vi kan bara konstatera att 4Spar:s kreditvärdighet är god. Man får naturligtvis även titta på vilken verksamhet som företaget bedriver för att göra någon slags bedömning av företagets likviditet:

4Spar ingår i 4Finance Group som erbjuder både sparkonton och krediter, inte bara i Sverige utan även i Europa och Kanada. 4Finance group har specialiserat sig på snabb- och mikrolån och står bakom två av de absolut största sms-lånen i Sverige, nämligen Vivus och Onea.Att man vid sidan om så att säga bedriver 4Spar innebär ju att man högst troligen använder sparat kapital till sin utlåningsverksamhet. Med andra ord, om man erbjuder utlåning till en hög ränta – så kan man även naturligtvis erbjuda inlåning (sparande) till högre sparränta än traditionella sparformer.

Med tanke på att både Vivus och Onea är tunga aktörer på den svenska snabblånemarknaden så anser vi att 4Spar kan betecknas som både tryggt & säkert i dagsläget. Dessutom är sparbeloppen inte så pass höga (max 50.000 kr) så att detta skulle avskräcka för den lilla risk som ändå finns.

Mer om 4Spar

4Spar har vuxit så det knakar eftersom det inlånade kapitalet används till deras lukrativa utlåningsverksamhet som tenderar att stärkas ytterligare under finansiella kristider, så trots att 4Spars sparkonton inte omfattas av den statliga insättningsgarantin kan du tryggt spara hos 4Spar, oavsett om det råder hög- eller lågkonjunktur.

4Spar300x50

Vad är fördelarna med 4Spar?

För det första är som sagt sparräntan väldigt bra, dessutom har man rätt att göra ett obegränsat antal uttag från sitt sparkonto från inlåningskontot om man väljer detta, något som inte alla konkurrenter har. Dessutom är det enkelt att öppna ett sparkonto hos 4Spar vilket görs smidigt och gratis via Internet.

Vad är nackdelarna med 4Spar?

Den största nackdelen är att trots att 4Spar är registrerat hos Finansinspektionen så omfattas de inte av den statliga insättningsgarantin. Att börja spara hos 4Spar innebär alltså en kalkylerad risk som man får överväga utifrån sina egna ekonomiska förutsättningar. Som vi dock skrev tidigare så bedömer vi att riskerna är små att företaget skulle gå i konkurs eller försvinna inom den närmaste tiden (1-5 år).

Vilka är grundvillkoren för att kunna börja spara hos 4Spar?

Du måste vara minst 18 år gammal för att få ha ett konto hos 4Spar, och du får endast ha ett konto hos dem då de endast tillåter ett konto per person. Du kan maximalt sätta in 50 000 kronor hos 4Spar. Skulle du sätta in mer pengar ändå så kommer det överstigande beloppet automatiskt att betalas tillbaka till dig, och du erhåller ingen ränta på det överskjutande beloppet. Dessutom måste man kontakta kundtjänst för att göra uttag från sitt konto hos företaget.

Ska jag börja spara hos 4Spar eller inte?

Detta är en fråga som bara du själv kan svara på. För på samma sätt som aktiehandel (som ju också är förknippat med en hel del risker) så är även sparande via 4Spar det till en viss del. Har du inget emot att ta lite risker för att tjäna mer pengar så kan 4Spar och deras högre sparräntor vara en god ide, annars finns det förmodligen en hel del mer säkra sparandeformer som kan vara att föredra för dig.

Företagsinformation

4Spar ingår i 4Finance Group som är verksamma inom den nordeuropeiska marknaderna med fokus på konsumentkrediter och i koncernen ingår bland annat företagen Vivus och Onea. I skrivande stund har 4Finance Group verksamheter i Danmark, Finland, Litauen, Lettland och självklart Sverige.

4Spar är ingen traditionell sparbank. Pengarna som du överför till ditt konto kommer att återinvesteras i verksamheten, vilket gör att 4Spar har möjlighet att ge dig en av marknadens absolut högsta räntor. Det gör också att risken blir högre än om du skulle valt en att spara dina pengar hos en sparbank. 4Spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Kontaktinformation till 4Spar

Telefon: 08-408 382 99
e-mail: info@4Spar.se

4Spar AB
Org. nr:556862-8563
Adress: Isafjordsgatan 30 A
164 40 Kista

Klicka här för att öppna ett gratis sparkonto hos 4Spar!

Olika typer av sparkonton hos 4Spar

Det maximala beloppet som du kan spara hos 4Spar är 50 000 kronor, vilket också är maxgränsen för insättningar till dina konton. 4Spar tillhandahåller tre olika sparkonton, två bundna och ett fritt konto. Det fria kontot, ”inlåningskontot”, har fria uttag och det minsta beloppet som du kan föra över till ditt konto är 1.000 kronor. De bundna kontona, ”fasträntekontona”, har en bindningstid på 1 respektive 3 år. Detta innebär att du inte kan göra några uttag under perioden och vid bindningstidens slut överförs beloppet till ett inlåningskonto. Det minsta beloppet som du kan föra över till ett räntekonto är 10 000 kronor.

Inlåningskonto. 4Spars inlåningskonto har en hög rörlig sparränta om f n 6,5% (4 augusti 2015), har ingen bindningstid och du kan helt fritt ta ut och sätta in pengar på inlåningskontot när du vill. Du måste ha minst 1.000 kr på sparkontot och max 50 000 kr. Det här är alltså ett perfekt sparkonto för dig som vill månadsspara och samtidigt få en riktigt bra ränta.

Fasträntekonton. 4Spars fasträntekonton har en bindningstid på 3 månader, 6 månader, 1 år, 2 år och 3 år. Ju längre du binder pengarna på sparkontot desto högre ränta får du, upp till hela 10%!

Hur kan jag bli kund hos 4Spar?

Om du är intresserad av att öppna ett konto för sparande hos 4Spar så kan du endast göra det via deras webbplats. För att du ska kunna öppna ett konto behöver du ett clearing- och kontonummer hos din nuvarande bank eftersom ett belopp kommer att överföras direkt till ditt nya konto hos 4Spar. Men för att ingen annan ska kunna öppna ett konto i ditt namn och göra en överföring från ditt nuvarande konto, så måste du identifiera dig med e-legitimation eller Mobilt BankID. E-legitimation och BankID kan du skaffa hos din nuvarande bank.

Företagets uttalanden i press och media

4Spar AB erbjuder marknadens i särklass mest attraktiva sparform. Ditt sparkonto är helt avgiftsfritt och saknar bindningstid vilket betyder att du när som helst kan sätta in och ta ut pengar från ditt konto. Inlånat kapital används uteslutande för 4finance Group framtida expansion. 4spar AB är ett dotterbolag till 4finance AB som är en del av koncernen 4finance Group.

Tryggt sparande

4Finance Group är ledande inom konsumentkrediter på den Nordeuropeiska marknaden. Koncernen har i dagsläget ca 120 anställda och omsatte 300 miljoner 2011. I 4finance Group ingår flera välkända varumärken på den nordeuropeiska marknaden som bl.a. 4spar, Vivus, samt Onea. Vi tillhandahåller våra kredittjänster till hundratusentals kunder runt om i Europa.

4finance Group är verksamma i Sverige, Finland, Danmark, Lettland och Litauen och har till dags datum ca 600 000 aktiva kunder.Insatta medel omfattas inte av Lagen (1995:1571) om insättningsgaranti och kan förloras i händelse av företagets obestånd.

Klicka här för att öppna ett gratis sparkonto hos 4Spar!

728x904Spar

 

 

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: