Monetti

Monetti är en av Sveriges mest populära långivare för snabblån och hette tidigare Folkia. Folkias lån var i sin tur bland de första sms-lånen i Sverige och har funnits på marknaden sedan 2006. Som en av de första (och största) aktörerna för snabblån fick Folkia utstå en hel del oförtjänt kritik från media och traditionella finansinstitut då man helt enkelt fick ”klä skott” för nackdelarna med sms lån. Ingenstans lyftes fram att Folkia var en av de mest seriösa aktörerna på marknaden vid den tidpunkten, ej heller att snabblånen fyllde ett stort kundbehov som inte de traditionella bankerna kunde uppfylla. Idag marknadsförs lånen under ett nytt varumärke, Monetti , och är en av de mest populära långivarna bland Privata Finansers läsare.

Att låna hos Monetti

Det går att låna från 1.000 kr upp till 20.000 kr hos Monetti och det går bra att låna upp till det maximala beloppet även som ny kund. Den längsta återbetalningstiden är 12 månader för ett lån om 20.000 kr, men återbetalningstiden blir kortare vid lägre lånebelopp. Till exempel är återbetalningstiden 10 månader för ett lån om 10.000 kr eller 6 månader för lån upp till 7.000 kr. Som vanligt gäller förstås att ju mer du betalar av ditt lån varje månad, desto fortare blir lånet återbetalt och räntekostnaderna lägre totalt sett.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Monetti!

Låneansökan

Det går snabbt och enkelt att ansöka om ett lån hos Monetti . Smidigast är att ansöka direkt online på Monettis hemsida som du hittar här. Detta eftersom man då kan få besked direkt på skärmen om lånet blir beviljat eller ej, och har man BankID eller Mobilt BankID så kan man även legitimera sig direkt för lånet. I annat fall kan man bli ombedd att skicka in en kopia på någon typ av ID-handling som t ex körkort eller pass. Självklart kan man även ringa in och prata med kundtjänst hos Monetti om man hellre vill ansöka om lånet på det sättet. Som befintlig kund kan man enkelt söka ett nytt lån via SMS.

Vad krävs för att få låna hos Monetti?

Monetti ställer vissa grundkrav på dig som sökande för att kunna få låna:

  • Du måste ha fyllt eller vara äldre än 18 år
  • Du måste ha någon form av taxerad inkomst
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige

Med taxerad inkomst menas att du måste ha en redovisad inkomst från din senaste deklaration, alltså att du har lämnat in din deklaration och att dina inkomstuppgifter finns registrerade hos Skatteverket. Har man med andra ord precis fått ett jobb så syns alltså inte dina inkomstuppgifter ännu, utan det kan ta ca 1 år innan inkomstuppgifterna är uppdaterade hos Skatteverket. Så om dy precis har skaffat ett nytt jobb och inte arbetat tidigare skulle vi rekommendera att man tar kontakt med Monetti direkt för att diskutera möjligheterna till lån.

Många av Privata Finansers läsare har hört av sig till oss och undrat vad den minsta årsinkomsten kan vara för att kunna bli beviljad ett lån. Denna prövning är förstås helt individuell, men vår erfarenhet är att man bör ha en deklarerad inkomst om minst 130.000-150.000 kr för att det ska kunna bli aktuellt att få låna.

Kan jag låna med betalningsanmärkning?

Vårt svar på denna fråga är ”nja”. Förvisso har vi både läst och hört talas om personer som säger sig ha blivit beviljade lån hos Monetti även med betalningsanmärkningar. Generellt sett är dock vår erfarenhet att de flesta personer som har en eller flera betalningsanmärkningar blir nekade hos Monetti då man säger sig tillämpa en ansvarsfull kreditgivning. Förvisso kan man argumentera att om man bara har t ex en betalningsanmärkning och den är gammal och kanske på ett mindre belopp, så ska detta inte behöva ha någon betydelse för bedömningen. I praktiken ser vi dock fler avslag än beviljade lån hos Monetti för personer med betalningsanmärkningar, men omöjligt behöver det inte vara.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Monetti!

Är Monettis lån ett så kallat ”lån utan UC”?

Svar ja, Monetti är ett lån utan UC, vilket innebär att kreditupplysningen inte görs hos UC (Upplysningscentralen). De flesta storbanker och finansinstitut använder sig av UC när de ska bevilja större lån eller t ex ett nytt kreditkort. Detta innebär att om du har många förfrågningar om lån eller krediter registrerade hos just UC så påverkar detta din kreditvärdighet negativt. Av denna anledning är det en fördel att ansöka om lån hos Monetti då de inte använder sig av UC, utan ett annat kreditupplysningsföretag som heter Bisnode.

Vad kostar det?

Själva ansökan är naturligtvis gratis. En fördel med Monettis lån är att det är samma räntesats som gäller för alla sökanden. På så sätt blir det väldigt klart och tydligt hur mycket lånet kommer att kosta i ränta, beroende på hur snabbt man planerar att betala tillbaka lånet och vilket lånebelopp man väljer. Nedan finner du ett räkneexempel på ett lån om 20.000 kr som betalas på 12 månader. På Monettis hemsida kan du även prova deras lånekalkyl för att simulera det lånebelopp och återbetalningstid som du är mest intresserad av.

Hur snabbt betalas pengarna ut?

Monetti är en av de snabbaste långivarna vi känner till när det gäller utbetalningar av lånet. Från själva ansökan (om den görs online), till beviljat lån – och till utbetalda pengar, behöver det ibland bara ta några timmar om man t ex har personkonto hos Nordea.

Om man ansöker om ett lån hos Monetti på en helgfri vardag före klockan 13:00 så överförs pengarna till din valda bank redan samma dag mellan 15:00 och 17:00. Detta behöver dock inte betyda att du har pengarna tillgängliga samma dag på ditt konto, (något som beror på vilken bank du har), men du ska ha dem tillgängliga åtminstone inom en bankdag från tidpunkten du ansökte. Detsamma gäller om du har ansökt om lånet efter kl 13:00, då gäller också en bankdag.

Har du konto hos Nordea så överförs pengarna och blir tillgängliga samma dag om låneansökan görs innan kl 10:30.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Monetti!

Fakta om lånet

Lånebelopp: 1.000 – 20.000 kronor.
Återbetalningstid: 1 – 12 månader beroende på lånebeloppets storlek.
Utbetalning: Helgfria vardagar före klockan 13:00, pengarna överförs till din bank samma dag mellan 15:00 och 17:00.
Helgfri vardag efter klockan 13:00, pengarna överförs till din bank under nästkommande bankdag.
Fredagar efter klockan 13:00 eller under helgen, pengarna överförs till din bank under måndagen.
Räntefritt lån: Ja, upp till 1000 kronor i 30 dagar men lånet är istället avgiftsbelagt och ingen räntekostnad kan dras av i deklarationen. För lånebelopp över 1.000 kr utgår ränta enligt angiven räntesats (och som alltså är avdragsgill i deklarationen).
Avgifter: Uppläggningsavgift 350 kronor, aviavgift 45 kr-120 kr beroende på lånets storlek och avbetalningstid.
UC: Nej, kreditupplysning görs hos Bisnode.
Förlängning av lån: Nej, däremot kan man som befintlig kund enkelt söka nytt lån via SMS.
BankID eller Mobilt BankID: Ja.
Kontorets öppettider: Måndag – Fredag 08:00-20:00, lördag & helgdagar 10:00-17:00.
Ägare: Folkefinans AS (Norge). Fler låneprodukter: Frogtail, Kredit365.

Kontakt

Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Besöksadress: Medborgarplatsen 3
Söderhallarna plan 10
Box 4285
102 66 Stockholm
Tel: 08-588 581 00
Org.nr: 516404-7044

Monetti Omdöme

Vi på Privata Finanser kan varmt rekommendera Monetti till våra läsare. Företaget bakom Monetti har funnits etablerad som en mycket seriös låneaktör på den svenska marknaden sedan år 2006. Att företaget dessutom tillhör branschorganisationen för snabblån, SKEF, ger ytterligare tillförsikt till Monettis låneprodukter. Allt från låneansökan till utbetalning och återbetalning fungerar väldigt smidigt, och vi är särksilt nöjda med att det ofta går att få pengarna utbetalda samma dag.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Monetti!

Bli först med att kommentera

Kommentera

WordPress spam blocked by CleanTalk.