Credigo

Credigo är ett populärt sms-lån från det internationella finansbolaget Northmill AB som har många varumärken, t ex Risicum och Lånbutiken. Credigo är en långivare som är relativt ny på lånemarknaden, men som under kort tid lyckats vinna en hel del trogna kunder. Faktum är att man har hjälpt över 250 000 svenska kunder att hitta passande och fördelaktiga lånelösningar. Hos Credigo erbjuds inte mindre än tre olika typer av lån, nämligen mikrolån, kvartalslån och årslån. Med andra ord erbjuder Credigo lån som passar de flesta.

Långivaren står naturligtvis under Finansinspektionens tillsyn så att kunderna ska kunna känna sig trygga och dessutom arbetar man för en ansvarsfull kreditgivning. Målet är helt enkelt att hjälpa kunder som hamnat i oförutsedda ekonomiska kriser och som är i akut behov av ett lite mindre lån. Något som får just Credigo att sticka ut ifrån mängden är att de har valt att stötta utvalda välgörenhets- och idrottsorganisationer, som till exempel UNICEF och Falkenbergs FF. Detta tycker vi såklart är mycket positivt.

Lån hos Credigo

Credigo erbjuder som sagt tre olika typer av lån: mikrolån, kvartalslån och årslån. Hur dessa ser ut och hur de fungerar ska vi titta närmare på nedan.

 • Mikrolån. Ett mikrolån är detsamma som ett mindre smslån. Du kan låna mellan 500 – 3 000 kr med en löptid på 30 dagar. Ett mikrolån kan vara bra ifall du är i behov av en mindre summa pengar som du kan betala tillbaka omgående.
 • Kvartalslån. Tar du ett kvartalslån innebär detta ett lite större lån. Här ligger lånebeloppen nämligen mellan 4 000 – 10 000 kr med en återbetalningstid på 90 dagar.
 • Årslån. Väljer du att ta ett årslån kan du låna mellan 11 000 – 15 000 kr under 3 år eller mellan 16 000 – 20 000 kr i 5 år. Tar du ett årslån kommer en kreditupplysning göras via UC.

Det är även möjligt att ta två lån samtidigt om du skulle vara i behov av det. Att ansöka om ett lån hos Credigo är dessutom gratis och du behöver inte heller oroa dig över uppläggningsavgifter eller andra dolda avgifter.

Krav för att få låna

För att få ansöka om lån hos Credigo måste du uppfylla en del krav. Dessa krav, som ser lite olika ut beroende på vilket lån du är intresserad av, ser ut så här:

 • Vill du låna mellan 500 – 1 000 kr måste du vara minst 18 år gammal, men du behöver ingen deklarerad inkomst.
 • Vill du låna 2 000 kr måste du tjäna minst 50 000 kr/år.
 • Vill du låna 3 000 kr måste du ha en årsinkomst på minst 100 000 kr/år.
 • Vid lån över 4 000 kr måste du ha en inkomst på minst 120 00 kr/år och är du intresserad av att ta ett årslån måste du vara över 20 år gammal.

Även du som har en betalningsanmärkning kan ansöka om lån hos Credigo, så länge din övriga ekonomi ser bra ut i dagsläget.

Så här ansöker du

 • Klicka dig in på Credigos hemsida. Det allra första du bör göra är att läsa igenom Credigos lånevillkor som du hittar under fliken ”Priser” i menyn.
 • Leta sedan upp låneformuläret. Detta hittar du längst upp i högra hörnet.
 • Fyll i hur mycket du vill låna. Då kan du även ser hur mycket ditt lån kommer att kosta dig totalt.
 • Fortsätt med att fylla i dina personliga uppgifter och skicka iväg din ansökan. Är du en förstagångskund måste du legitimera dig. Detta gör du enklast och snabbast med hjälp av BankID eller E-legitimation.
 • Direkt efter att du skickat in din ansökan kommer du att få ett preliminärt besked på skärmen.
 • Blir du beviljad ett lån kommer pengarna sättas in på ditt konto omgående. Har du Swedbank, Nordea eller Handelsbanken kommer du vanligtvis ha pengarna redan inom en timme, även under helgen. När det gäller större lån kan processen dock ta längre tid.
 • Fakturan för lånet skickas sedan till din mail inom några dagar.

Blixtsnabba utbetalningar

Utbetalningen för Credigos lån ser lite olika ut beroende på vilken bank du har, när du ansöker samt hur mycket du ansöker om att låna. Så här ser utbetalningstiderna ut:

 • Om du har ett konto Swedbank, Nordea eller Handelsbanken har du pengarna redan inom en timme. Du som använder dig av dessa banker har även möjlighet att låna under helgen.
 • Om du har ett konto hos en annan bank har du pengarna på kontot senast kl. 17:30 samma dag, så länge din ansökan beviljats innan kl. 13:30 under en vardag.
 • Om du ansöker efter kl.13:30 kommer du ha pengarna på kontot senast kl. 13:00 följande bankdag.

Skulle du ansökt om ett lån mellan 11 000 – 20 000 kr kommer det ta ca 2 bankdagar innan dina pengar syns på ditt konto.

Credigo omdöme

Credigo är en utmärkt långivare för dig som är ute efter ett snabbt och smidigt lån med lite längre återbetalningsperiod. Credigos erbjuder generösa lånebelopp som passar de flesta som är ute efter ett medelstort lån. Om du bara vill låna någon tusenlapp passar Credigos Mikrolån perfekt. Här tas inte heller någon UC och kraven för att låna är låga. Om du istället är ute efter ett lite större lån kan Credigos Kvartals- och Årslån utmärka alternativ. Dock tas en UC om du ansöker om ett årslån.

Du legitimerar dig snabbt och enkelt med hjälp av BankID och Credigo erbjuder dessutom direktutbetalningar samt helgutbetalningar till tre av Sveriges största banker. Det är även möjligt att ansöka om lån trots betalningsanmärkning, vilket såklart är mycket positivt.

Bli först med att kommentera

Kommentera

WordPress spam blocked by CleanTalk.