Extrakredit

Extrakredit är en svensk långivare med en inriktning för snabblån och sms-lån. Företaget ägs av Grandvik AB som är ett för oss välkänt och etablerat finansbolag som erbjuder kredittjänster genom tre olika bolag.

Extrakredit kräver att du som vill ta ett lån är minst 20 år gammal. Du måste därtill vara svensk medborgare och har en årlig inkomst om minst 120 000 kronor. Om du har betalningsanmärkningar kommer Extrakredit inte godkänna din ansökan.

De lån som Extrakredit erbjuder har belopp som varierar mellan 3 000 kronor och 20 000 kronor. Löptiden ligger mellan tre månader och två år. Du kommer att erbjudas ett visst spann av löptider, baserat på vilken summa du ansöker om att låna. Inom detta spann får du sedan själv välja önskad löptid.

Extrakredit tillämpar en fast ränta, som är densamma för alla lånebelopp. Inga fasta avgifter tillkommer utöver räntan. De erbjuder även möjligheten att förlänga förfallodatumet på en faktura.

Ansökningsprocessen

För att kunna ansöka om ett lån hos Extrakredit måste du först skapa ett konto på deras hemsida. Du får sedan ange vissa personliga uppgifter, som exempelvis din boendesituation, dina inkomster och utgifter. Extrakredit gör sedan en kreditprövning genom företaget Bisnode, varpå du får besked om hur mycket pengar Extrakredit är beredda att låna dig. Det är en stor fördel för dig som kund att kreditprövningen inte görs genom UC, eftersom många registrerade prövningar där kan påverka din framtida kreditvärdighet negativt.

Efter dessa steg kan du göra själva ansökan. Du får då ange hur stor del av det för dig angivna maxbeloppet du vill låna. Du signerar låneavtalet med din e-legitimation, och pengarna betalas sedan ut till ditt angivna konto inom 2 – 3 bankdagar.

Service

Extrakredit har förhållandevis dåliga öppettider för sin kundtjänst, endast två timmar om dagen på vardagar. De har en e-postadress på sin hemsida, men den är inte särskilt tydligt angiven.

Extrakredits hemsida är i övrigt knapphändig. Den innehåller all nödvändig information om lånens villkor, men inget utöver detta, avseende exempelvis fakturor, återbetalning eller ansökningar.

Extrakredit ägs av ett stort och etablerat företag med lång vana av att tillhandahålla finansiella tjänster. De utför noggranna kreditprövningar innan de beviljar lån, och står naturligtvis under Finansinspektionens tillsyn.

Extrakredit erbjuder lån vars villkor är bättre och billigare än många andra givare av privatlån på den svenska marknaden. Deras lån blir emellertid relativt dyra, om du ansöker om högre belopp med en löptid som är längre än ett år. Kundservice är en låg prioritet för Extrakredit, så om bra kontakt med din långivare är viktigt för dig, bör du antagligen titta efter andra alternativ.

Bli först med att kommentera

Kommentera

WordPress spam blocked by CleanTalk.