Frogtail

FrogtailheaderbannerFrogtail är en ny långivare för snabblån och ingår i Folkiagruppen som grundades 2006. Folkiagruppen är ett licensierat finans- och kreditbolag under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge. För de av er som tidigare har lånat hos Folkia så är detta alltså inte samma företag längre, (Folkia har numera blivit ”Monetti” efter en namntvist med ett försäkringsbolag), utan ett eget bolag. Dock anser vi att man bör kunna förvänta sig samma goda service och trygghet vid ansökan om ett lån hos Frogtail som hos tidigare Folkia (Monetti).

Frogtail är till för dig som snabbt behöver ett tillskott i kassan och vill ha ett lån utan UC. De som har en regelbunden inkomst kan få låna mellan 1.000-25.000 kronor utan säkerhet. Låntagaren behöver inte heller redovisa vad pengarna ska användas till. Frogtail beviljar endast lån till kunder som bedöms kunna betala tillbaka pengarna och därför görs alltid en kreditprövning. Under 2015 kommer man även att lansera ett spännande kreditkort – Frogtailkortet.

Varför låna hos Frogtail?

Lånebelopp på 1000 – 20000 kr
Återbetalningstid 1 – 12 månader
Ingen säkerhet krävs
Fri användning av lånebeloppet
Enkel kostnadsfri ansökan via Internet
Personlig ränta baserad på din privatekonomi
Direkt utbetalning till ditt bankkonto
Kundtjänst öppen varje dag

Frogtail försöker alltid att vara så enkla och tydliga som möjligt i all kommunikation, till exempel genom att ange priser i svenska kronor och genom att ständigt visa den effektiva räntan.

Inga speciella krav ställs på den som vill låna men nedanstående måste vara uppfyllt:

Över 18 år ålder
Taxerad inkomst
Folkbokförd i Sverige
Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Frogtail!

Hur mycket kan jag låna?

Frogtail tillhandahåller lån om 1.000 kronor till 25.000 kronor. och återbetalningstiden är mellan en och tjugofyra månader (1-24 mån). Medan du gör din ansökan kommer det upp förslag på skärmen med lånebelopp och återbetalningstider som du kan välja mellan.

Hur mycket ränta får jag på mitt lån?

Räntan på ditt lån sätts individuellt efter en enklare kreditprövning och den exakta månadskostnaden kommer du att kunna se på skärmen medan din ansökan behandlas. Frogtail erbjuder idag en nominell årsränta på mellan 4,00% och 49,00% på ett lån med 12 månaders återbetalningstid.

När kan jag ansöka om lån hos Frogtail?

Det kan du göra närsomhelst på dygnet i din mobil eller dator, och du får ett preliminärt besked direkt. Däremot sker den slutgiltiga handläggningen och prövningen av ditt lån dagtid vardagar 09.00-20.00 och helger 12.00-17.00.

Hur får jag pengarna utbetalda?

Om din låneansökan godkänns på en vardag före kl 13.00 så görs en överföring direkt till ditt bankkonto mellan kl 15.00-17.00 samma dag. Om ansökan godkänts efter kl 13.00 så har du pengarna nästkommande bankdag.

Hur går ansökan till?

Du lämnar ditt telefonnummer på hemsidan. Frogtail skickar sedan en sexsiffrig kod till din mobil.
Om din privatekonomi förändrats det senaste året kan du få komplettera med uppdaterade inkomstuppgifter. Frogtail presenterar sedan ett klart beslut med betalningsplan, personlig räntesats månadsbelopp och alla ingående avgifter så att du kan se exakt vad din totala kostnad blir. Här kan du godkänna eller avsluta låneförslaget om du så önskar.

Frogtail125x125

Mer om Frogtail

Frogtail är en långivare som förstår att kostnader kan komma plötsligt och att det ibland finns anledning att snabbt kunna få besked på om man kan få låna pengar, det är givetvis också viktigt att pengarna betalas ut inom skälig tid. För att detta ska vara möjligt måste givetvis processen och information vara så enkelt att förstå som möjligt. Det krävs inga specifika krav mer än dem nedan för att du ska kunna få låna pengar av Frogtail:

Du är över 18 år
Du har en taxerad inkomst
Du är folkbokförd i Sverige
Du saknar skuldsaldo hos kronofogden

Är det enkelt att låna hos Frogtail?

Frogtail har, som sagt, satsat mycket på enkelhet. Detta återspeglas inte bara i själva låneprocessen utan även i den information som de ger. Frogtail är ovanligt transparenta i all information, de visar alltid alla kostnader i kronor och ören och inte i några luddiga procentsatser där det dessutom tillkommer dolda avgifter. Hos Frogtail kan du se direkt på skärmen hur mycket du måste betala tillbaka om du godkänner lånevillkoren.

Frogtail och Folkia?

Frogtail ingår i Folkiagruppen som är ett licensierat finans- och kreditbolag under tillsyn av Finanstilsynet i Norge och Finansinspektionen i Sverige. Folkia verkar i Sverige genom filialen Folkia AS Norge, Filial Sverige och moderbolagets, Folkia AS, tillstånd hos norska Finansinspektionen (Finanstilsynet) som även gäller här i Sverige.

Folkia med sina andra varumärken såsom Folkia (som nyligen bytte namn till Monetti) och Kredit365 är Sveriges största snabblångivare. Lång erfarenhet och kunskap om kunderna gör det möjligt för dem att erbjuda mindre krediter till bättre villkor än de flesta andra långivare. Frogtail har gjort marknaden för mindre krediter mer lättillgänglig med sina enkla och kundvänliga lån och kan erbjuda en lösning vid tillfälliga ekonomiska behov utan att man behöver ta ett lån som är onödigt stort.

Folkia (Monetti) startade 2006 med en vision att erbjuda vardagsnära finansiella tjänster till människor vars behov inte täcks av de traditionella bankerna. Medelåldern för deras kunder är cirka 39 år och det är i stort sett lika många kvinnor som män. Folkia (Monetti) lånar endast till kunder som bedöms kunna betala tillbaka pengarna och därför görs alltid en kreditprövning innan lån beviljas.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Frogtail!

Öppettider och kontaktuppgifter

Frogtails kundtjänst & öppettider:
Frogtail öppettider vardag Måndag – fredag: 09.00-20.00

Frogtail öppettider helg Lördag – söndag: 12.00-17.00

Frogtail öppettider inkassoavdelningen Måndag – fredag: 09.00-20.00

Frogtail öppettider inkassoavdelningen helg Lördag – söndag: 12.00-17.00

Frogtail support kring lån, e-post: info@frogtail.se

Frogtail telefonnummer 0770-99 20 00

Företagsinformation

Företagsnamn: Frogtail AS Norge Filial Sverige
Organisationsnummer: 516404-7044
Adress: Medborgarplatsen 3; Box 4285
102 66 Stockholm

Att låna hos Frogtail

Frogtail erbjuder lån på mellan 1.000kr och 25.000kr. Vägen till att få ett lån hos Frogtail skiljer sig något mot många andra långivare. Det första steget är att uppge sitt mobilnummer på hemsidan. En sexsiffrig kod skickas sedan ut till denna mobil. Det är denna kod samt telefonnumret som sedan används för att registrera sig på sidan. Väl inne kommer företaget att presentera ett beslut på låneansökan varpå man kan avgöra om man vill ta lånet eller ej. Det kan i vissa fall vara så att Frogtail enbart erbjuder lån på ett lägre belopp än vad man ansökt om. Låneansökan behandlas alltid efter de ekonomiska förutsättningar som man har och därför kan företaget avgöra att fulla beloppet som ansökan gäller inte kan lånas ut.

I det fall som låntagaren anser att ränta och amorteringstid passar bra godkänner man helt enkelt bara låneförslaget från Frogtail med ett enkelt knapptryck. Pengarna förs sedan över samma dag eller nästkommande bankdag.

Grundläggande krav för att kunna beviljas lån

Dessa krav ställer Frogtail på dig som låntagare för att ett lån ska kunna bli beviljat:

Personen ska vara över 18 år
Personen ska ha en taxerad inkomst (hur stor inkomst framgår inte)
Personen ska vara folkbokförd i Sverige
Personen får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden

Tar Frogtail UC?

Frogtail tar inte någon kreditupplysning genom UC (Upplysningscentralen) utan är ett så kallat ”lån utan UC”. uc, dvs Frogtail tar inte kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen) när vid sin kreditbedömning. Trots att Frogtail inte använder UC vid sin kreditprövning så är det alltid bra att läsa lånevillkoren noggrannt innan du ansöker så att du inte får en onödig förfrågan som senare kan försvåra dina chanser att ta lån hos andra lånegivare.

Vad kostar det att låna hos Frogtail?

Att skicka in en låneansökan till Frogtail är förstås helt gratis, däremot så kostar det att ha lånet under amorteringstiden. Här följer ett enkelt prisexempel som visar betalningsplan och månadskostnad. Glöm bara inte att det är just din ekonomi som styr hur betalningsplanen och räntekostnaden kommer att se ut.

Om vi antar ett lån på maximala 20 000 kronor i 12 månader och årsränta på 27%, blir kostnaden 1965 kronor per månad.

Dessa 1965 kronor består av amortering, årsränta på 27%, del av uppläggningsavgift (350 kr) och fakturaavgift på 15 kr per utskickad låneavi. Den effektiva räntan, dvs ränta och avgifter, blir då 37,0%.

När lånet är slutamorterat har du efter ett år betalat 23 575 kronor (12 x 1965 kr) om du skött betalningarna och undvikit förseningsavgifter.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Frogtail!

Går det att låna hos Frogtail med betalningsanmärkning?

Senast vi var i kontakt med Frogtail menade de att de alltid gör en individuell bedömning, men att man har blivit klart tuffare med att bevilja lån till personer med en eller flera betalningsanmärkningar. Bolaget anger inte i sina krav att de inte accepterar betalningsanmärkningar, utan endast att man inte får ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. Detta tolkar vi som att bolaget i undantagsfall kan godkänna lån med betalningsanmärkningar ifall förutsättningarna är det rätta. Dessutom är det svårare att bli beviljad de större lånen (gäller även kunder utan betalningsanmärkning), och som ny kund får man oftast räkna med att bli beviljad ett lite lägre belopp första gången man söker.

Fler detaljer kring utbetalningarna?

Om du godkänner betalningsplan och räntenivå överförs beloppet till det bankkontonummer som du har angett vid låneansökan och enligt de tider som bankerna praktiserar. Tiderna är följande:

Helgfria vardagar före klockan 13.00 så överförs pengarna till din bank samma dag mellan 15.00 och 17.00.
Helgfri vardag efter klockan 13.00 så överförs pengarna till din bank under nästföljande bankdag.
Fredagar efter klockan 13.00 eller under helgen så överförs pengarna till din bank under måndagen.

Nordea överför pengarna samma dag om du ansöker före klockan 10.30. Överhuvudtaget kan vi rekommendera Nordea som bank om man ofta söker sms-lån då de är väldigt snabba med överföringar.

Den exakta tiden för insättning på ditt konto kan också variera beroende på vilken bank du anlitar. Frogtails kundtjänst har lång erfarenhet av bankernas tider så om du vill veta mer exakt ska du givetvis kontakta dem direkt.

Sammanfattning

Frogtail är en relativt ny långivare för 2015, de mjukstartade dock under 2014 men det är inte förrän nu som de har kommit igång på allvar. Frogtail har inte bara ett konstigt namn utan särskiljer sig lite från den hårda konkurrensen med smslån genom att ha både generösa återbetalningstider mellan 1-24 månader samt att erbjuda schyssta räntor!

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Frogtail!

Frogtail728x90

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

WordPress spam blocked by CleanTalk.