Lendo

banner_49127Letar du efter ett nytt lån men vet inte riktigt vart du ska vända dig? Eller vilken bank du skall välja? Lendo är en lånförmedlare som samarbetar med en lång rad banker och kreditbolag där de letar fram det förmånligaste lånet för just dig efter dina ekonomiska förutsättningar. Du kan ansöka om lån från 5000 kr och ända upp till 400 000 kr. Lendo har funnits sedan 2007 och ingår i en av nordens största mediekoncerner, Schibstedkoncernen, som har över 7 700 medarbetare.

En låneförmedlare som hjälper dig hitta rätt lån

Något som är bra med att ansöka om lån genom Lendo är att de bara tar tar en enda kreditupplysning – trots att de kontaktar ett tjugotal olika banker och kreditbolag när de letar efter det bästa lånet för just dig. Du får helt enkelt ett eller flera bud som du antingen kan acceptera eller neka.

Om du bara behöver låna en liten summa pengar, kanske 5000 – 10000 kr, kan Lendo ordna fram ett lån åt dig som är billigare än de flesta smslån.
Du kan få låna upp till 30000 kr även om du inte har en fast inkomst, vilket kan vara bra om du bara jobbar extra eller jobbar på timlön.

Vilka är de?

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare av privatlån och har funnits på den svenska marknaden sedan 2007. Genom Lendos unika lösning med endast en kreditupplysning kan konsumenten söka lån hos flera banker samtidigt och därefter själv välja vilket låneerbjudande som passar bäst. Lendos oberoende förmedlingstjänst är för konsumenten kostnadsfri och varje månad får tusentals kunder hjälp till en bättre lånelösning.

Hur fungerar det?

När man gör en låneansökan så skall det enligt lag göras en kreditprövning. Om man skulle ansöka hos varje enskild långivare för sig, en och en skulle det bli väldigt många kreditförfrågningar, något som sänker din kreditvärdighet. Ansöker man via Lendo görs det bara en förfrågan, trots att man så att säga ”frågar” flera banker typ: -”Kan jg få lån här och isåfall hur mycket kan jag få låna?”.

Efter kreditprövning får du svar inom några timmar från de banker och låneinstitut som är anslutna till Lendos tjänst. Du får besked via e-post och SMS. Därefter kan du logga in på Lendo för att läsa dina lånevillkor och godkänna det lån du vill ta.

För att sedan få dina pengar utbetalade till ditt konto så måste du skriva på ett skuldebrev som skickas hem per post. Först därefter betalas pengarna ut till det bankkonto du angett.

Fördelarna med Lendo är att man kan låna från 5 000 kr upp till 400 000 kr utan säkerhet, använda pengarna från lånet till vad man vill, lösa sina dyra lån och skulder samt behålla sin kreditvärdighet med endast en enda kreditupplysning/förfrågan.

Klicka här för att ansöka om ett lån genom Lendo!

Vilka krav ställs det på låntagaren?

Krav för låntagare:
– Mellan 18 och 72 år gammal
– Fast inkomst av tjänst eller pension över 100 000 kr per år
– Inga betalningsanmärkningar de senaste tre åren

Lendo förmedlar så kallade blancolån eller privatlån. Lendo förmedlar för alla de större bankerna och låneinstitut i Sverige. Vilken ränta du får bestäms av din inkomst samt den kreditupplysning som görs i samband med låneansökan.

Hur länge har de funnits på marknaden?

I Sverige har Lendo funnits i snart 4 år och växer kraftigt. Lendo samarbetar också med de ledande bankerna för att kunna ge de allra bästa lånevillkoren. Man strävar efter att kunna möta kundernas lånebehov individuellt och göra arbetet för kunden så enkelt som möjligt. Hos Lendo kan du ansöka om lån till ändamål som du själv väljer.

Lendo är ingen bank, utan en låneförmedlare som har samlat flera banker under samma tak. När du ansöker om ett lån via Lendo letar de upp den bank som har de bästa förutsättningarna just för dina önskemål. Med Lendo får du enkelt och smidigt det bästa lånealternativet och slipper själv jämföra vilkor hos flera olika banker.

Hur får jag använda lånet?

Du får använda ditt lån till precis vad du vill och ingen kommer att fråga vad du ska ha pengarna till. För att ansöka om lån fyller du i ett formulär på Lendos hemsida. Inom kort får du papper hemskickade för godkännande. När du skickat in papperna betalas ditt lån ut inom några dagar.

Lendo har specialiserat sig på att matcha lånegivare med rätt konsument, vilket gör att du sparar både tid och pengar. Deras förmedling är dessutom helt transparent för lånegivarna. Bankerna kan alltså se vilka erbjudanden de andra har, vilket ger ökad konkurrens och ännu bättre erbjudanden till dig som kund. Du väljer sedan det erbjudandet som känns bäst.

Hos Lendo kan du låna 5 000-400 000 kronor och välja en återbetalningstid om mellan 3-15 år. Ett privatlån kan med fördel användas för att lösa dyra smålån och krediter. För att få ditt lån beviljat krävs det att du klarar en kreditprövning. Om du har en medsökande ökar chanserna att du får ditt privatlån beviljat.

Hur ansöker jag om lån?

Man ansöker om ett lån direkt på Lendos hemsida via ett enkelt formulär som man fyller i. När man har fyllt i ansökan och skickat iväg den kommer Lendo att skapa ett konto på nätet där man sedan kan logga in med det lösenord som skickas till den epostadress som man har uppgivit. Väl inloggad kommer man sedan att kunna få låneofferter från de anslutna bolagen och hittar man ett erbjudande som man vill ha så accepterar man lånofferten.

Hur betalas lånet ut?

De anslutna bankerna har lite olika tillvägagångssätt vad det gäller utbetalning av lånet. De tre vanligaste sätten är:

1. Ett skuldebrev skickas till dig per post som du sedan returnerar med vändande post
Du går direkt till den lokala bankens kontor och skriver under skuldebrevet, eller Du skriver under skuldebrevet online via BankID. Det senare alternativet är förstås absolut det mest vanliga tillvägagångssättet.

Klicka här för att ansöka om ett lån genom Lendo!

Varför denna låneförmedlare?

Lendo är en spännande lånetjänst eftersom Lendo inte är en lånegivare i sedvanlig mening, utan vad man kallar en kreditmäklare, vilket innebär att detta företag hjälper dig att hitta ett lån som passar dig så bra som möjligt genom att jämföra flera olika lånegivare baserat på din ekonomiska situation och dina behov.

Lendo kan vidare erbjuda lån i väldigt många olika storlekar, från små lån som 5000 kronor till så pass stora lån som 400.000 kronor. Alla räntor på de lån som erbjuds sätts individuellt, så du kan vara säker på att du även kommer att bli erbjuden det bästa möjliga priset om du väljer att låna genom Lendo.

Lendo använder en sund kreditkontroll vilket innebär att om de bedömer att din privatekonomi inte klarar av den kostnaden som kommer med ett lån så kommer de att neka ansökan. Lendo skriver följande som en tumregel som kan vara bra att tänka på: Ansök inte om ett lån som överstiger 90% av er årsinkomst.

Observera att varje enskild bank som är ansluten till Lendo behandlar din ansökan individuellt. Det innebär att man inte kan säga vilken ränta du kommer att få. Räntenivån bestäms utifrån den kreditupplysning som görs av deras interna kreditavdelning med hänsyn tagen till din återbetalningsförmåga och eventuella kreditrisk.

Bra tips på hur man kan använda tjänsten

Har man många dyra småkrediter som ligger och tickar pengar i form av höga räntor varje månad så rekommenderas att man samlar ihop dessa till ett större samlingslån istället. Den stora fördelen med detta är att man generellt alltid kan förhandla sig till en bättre ränta än vad man har totalt sett med de mindre krediterna. Hos Lendo kan man samla alla sin små lån & eventuella sms-lån. Detta kan man göra direkt i ansökan. Gör så här! Kryssa i rutan “Sänka mina lån”, så visas ett reglage där du kan ange hur stor del av ditt tilltänkta lån som består av existerande lån och som du vill omförhandla kostnaden på (genom att lösa in dem). Med andra ord genom att baka in dem i det större samlingslånet.

En hög andel av de som ansöker om lån hos Lendo får också sin ansökan beviljad. Är man alltså ute efter att samla sina lån & krediter så rekommenderar vi varmt att prova lyckan hos Lendo.

banner_49121

Lån med betalningsanmärkning?

Betalningsanmärkningar är faktiskt inget hinder för att göra en ansökan hos Lendo, dock kan man inte ansöka om lika höga belopp. De enda krav som Lendo ställer om du har en betalningsanmärkning är att du har en årsinkomst på minst 120.000 kr, har varit skriven i Sverige i minst 1 år, samt inte har några aktiva skulder hos kronofogden.

Hos Lendo kan man alltså ansöka om lån även om man har ett trassligt förflutet med betalningsanmärkningar. De tillåter att man ansöker upp till 150.000 kr förutsatt att följande krav uppfylls:

– Du/ni är 18 år fyllda.
– Är folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.
– Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.
– Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Observera att dessa krav är satta av de anslutna bankerna och det således de som bedömer vilka som beviljas ett lån.

Kontaktuppgifter

Lendo AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm
Tel: 0771-13 13 10

Kort om företaget

Lendo är Sveriges ledande oberoende låneförmedlare. När du skickar din låneansökan till Lendo görs en kreditupplyssning och du får snabbt svar från de olika bankerna som erbjuder den lägsta låneränta och villkor för just dig.

Du kan låna upp till 400.000 kr på Lendo och du kan använda pengarna till lånet till vad du vill. Tänk på att det kan vara ett bra tillfälle att se över din ekonomi om du kan få ner dina kostnader på befintliga lån – även om du bara hade tänkt låna pengar till en ny bil.

Klicka här för att ansöka om ett lån genom Lendo!

Villkor

Villkoren för att få låna genom Lendo är överlag bra men det är viktigt att du undersöker vilka villkor som gäller för just dig och ditt behov innan du ansöker. Positivt är att Lendo även samarbetar med banker och kreditbolag som godtar betalningsanmärkningar.

Lendo har under många år utvecklat en av branschens bästa tjänster för att få bankerna att konkurrera om dig som kund. Oavsett om du behöver låna en summa pengar eller göra dig av med dyra småkrediter och avbetalningar, så kan Lendo hjälpa dig. Låneförmedlingstjänsten och företaget håller överlag väldigt hög kvalitet.

Vilka är då fördelarna med att låna via låneförmedlare istället för att leta upp lån på egen hand?

För det första så sparar det väldigt mycket tid eftersom man själv inte behöver undersöka hela lånemarknaden när du behöver ta ett lån. Istället räcker det med att du går in på Lendos hemsida så kommer du att hitta all nödvändig information som krävs där.

För det andra är det lätt hänt att man missar någon viss lånegivare när man letar efter lån på egen hand. Detta händer dock inte när man använder sig av Lendos tjänster, eftersom de jobbar med väldigt många lånegivare, (om än inte alla i Sverige), och alla dessa lånegivare jämförs alltid med varandra när man ansöker om ett lån av Lendo.

Kostar det något?

Nej, Lendos låneförmedlingstjänst är i sig gratis för dig som låntagare. Istället tjänar Lendo pengar genom att ta ut en avgift av de banker och lånegivare som de slussar dig vidare till, helt enkelt för att de har hittat nya kunder åt dem.

Fler saker som kan vara bra att veta?

Du kan själv välja vilken återbetalningstid du vill ha på lånet som du ansöker om, möjliga återbetalningstider är allt från 3 till 15 år. Alla lånen som erbjuds är så kallade lån utan säkerhet, ”blancolån”, så man kan använda pengarna till precis vad man vill.

Lendo är en så kallad låneförmedlare. Utan att själv ta ut extra avgift eller ränta från den som ansöker så förmedlar de din låneansökan till flera banker och låneinstitut. I processen sparar du in på UC-förfrågningar (kreditförfrågningar) i och med att endast 1st UC tas. Lendos tjänst är oerhört smidig. Med egna inloggningsuppgifter kan man när som helst logga in och se vilka banker som har erbjudit lån.

Man kan när som helst acceptera ett erbjudande och då stängs tjänsten för ytterligare erbjudanden. Låneavtal och vidare kontakt sköts därefter av långivaren, dvs banken, men Lendo kan komma att ringa upp för att erbjuda en låneförsäkring mot arbetslöshet t ex. Man kan också låna med betalningsanmärkning, upp till 150.000 kr utan säkerhet. Ett tips om du vill lösa snabblån och ett mycket populärt lån för just det ändamålet.

Lendo är kostnadsfritt att använda och allt du behöver göra är att fylla i en ansökan snabbt och enkelt på deras webbplats.

En mötesplats för långivare och låntagare

Lendo fungerar som en marknadsplats för långivare och låntagare. När man ansöker om ett lån låter man långivarna konkurrera om att ge dig den bästa räntan på ditt nästa privatlån. Lendo lånar alltså inte ut några egna pengar själv utan agerar endast mellanhand.

Mer om företaget

Lendo är ett oberoende kreditbolag som samlar Sveriges ledande banker och långivare och förmedlar blancolån (privatlån). Hos Lendo kan man ansöka om lån från 5000 till 400.000 kr. Räntan sätts alltid individuellt och är beroende av din ekonomi och den kreditupplysning som tas i samband med ansökan.

Besked fås inom 24 timmar från dett att du ansöker om ett lån. När ansökan är beviljad skickas ett skuldebrev hem till dig. Du undertecknar skuldebrevet och returnerar det till den bank som du har valt. Efter det betalas ditt lån ut och pengarna finns sen på ditt bankkonto inom några dagar.

Har man befintliga lån så kan man samla och lösa lån och krediter och på detta sätt minska sin månadskostnad och räntekostnad. Lendo är en helt oberoende låneförmedlare. De skickar din ansökan till flera banker och kreditinstitut så att du ska få flera bra lånerbjudanden och sedan kunna välja det lån som passar dig bäst. Vilken ränta du får på ditt lån samt hur mycket du får låna besvaras efter det att din ansökan är inskickad. Du kan om du vill när som helst betala av lånet i förtid eller betala extra utan att någon extra kostnad tillkommer.

Klicka här för att ansöka om ett lån genom Lendo!

Att låna

Vi rekommenderar Lendo när du är i behov av ett privatlån och vill ha den absolut bästa räntan och villkoren. Lendo jobbar med att para ihop rätt person med rätt långivare så att man slipper ägna en massa tid åt att kontakta banker och sedan jämföra lån. Lendo har en egenutvecklad kreditvärderingsmetod som ska vara effektiv när det gäller kreditupplysningar.

Krav för att få låna

18 – 72 år
En inkomst på minst 12 500 kr / månad
Inga betalningsanmärkningar för de högsta lånebeloppen

Övrigt

Öppettider
Måndag – Fredag     09.00 – 17.00
Lördag:     stängt
Söndag:     stängt

Kontakt:
Kundtjänst tel:     08 – 710 62 00

Amorteringstider mm

Lendo kan hjälpa de allra flesta människor att pressa sina lånekostnader. Detta eftersom de förmedlar lån på allt mellan 5000kr och 400.000kr. Att de kan erbjuda både små och stora lån beror just på att de samarbetar med flera olika kreditgivare.

Amorteringstiden är 3-15 år. Det enda man som skulle kunna ha varit bättre är fler alternativ med kortare amorteringstid. För den som lånar t ex 5.000kr kan tre år kännas som lång amorteringstid. Men då ska det tilläggas att man alltid har rätt att lösa lånet i förtid om så önskas.

Ränta mm

Det är förstås inte Lendo som sätter räntan utan de banker som företaget samarbetar med. För att få veta vilken ränta man kan få behöver man skicka in en låneansökan. Räntan anges då per bank och utifrån det kan man avgöra om man vill gå vidare och teckna ett lån eller inte.

banner_49133

Bli först med att kommentera

Kommentera

WordPress spam blocked by CleanTalk.