Monetti

Det finns en nyare artikel i detta ämne. Klicka här för att komma till den senast publicerade artikeln.

banner_15534Monetti är en relativt ny kreditgivare för snabblån och är kanske mer känt under tidigare varumärket Folkia (och före detta ”Folkialånet”). Bolagets låneverksamhet sker nu alltså under Monetti efter en tidigare namntvist med ett försäkringsbolag. Oavsett namnbytet så tillhör Monetti-lånet ett av Sveriges mest använda och betrodda sms-lån. Monettilånet är med andra ord ett snabblån och smslån som passar de flesta som har rätt ålder inne och som genomgår en sedvanlig kreditprövning. Det går snabbt och enkelt att ansöka om sms lån hos Monetti och man kan känna sig helt trygg med att detta är en seriös långivare. Hos Monetti kan man dessutom bli godkänd för lån trots betalningsanmärkning.

Monetti sms-lån utan UC

Hos Monetti går det att få ett smslån utan säkerhet. Man behöver dock ha en inkomst och sedan görs kreditbedömningen utifrån individuella förutsättningar. Monetti använder sig heller inte av UC (Upplysningscentralen), utan anlitar ett annat kreditupplysningsföretag. Det betyder i praktiken att man inte belastar sin kreditvärdighet med en UC-upplysning, vilket är en fördel om man vill ansöka om ett större banklån/bolån eller t ex ett kreditkort.

Flexibla belopp och återbetalningstider

Sms lån hos Monetti (fd Folkia) har blivit mer flexibelt och med ännu fler valmöjligheter vad det gäller belopp och återbetalningstid.

  • – Flexibla lån på mellan 1.000 kr – 20.000 kr (utan UC-kontroll)
  • – Återbetalningstid: Upp till 12 månader beroende på hur stort belopp du lånar.
  • – Ålderskrav för smslån hos Monetti: 18 år gammal
  • – Inkomstkrav för snabblån hos Monetti: Individuell bedömning görs av din beräknade förmåga att betala lånet
  • – Lån utan uc kontroll: Ja, Monetti är ett lån utan uc
  • – Lån med betalningsanmärkning: Ja, det går att ansöka om att låna pengar hos Monetti även om du har betalningsanmärkning
  • – Låna med skuldsaldo hos Kronofogden?: Nej, det går inte att låna med samtidigt skuldsaldo hos Kronofogden

Klicka här för att ansöka om ett snabblån hos Monetti!

Lån utan UC

Monetti använder sig inte av UC (Upplysningscentralen) när man gör sin kreditprövning utan anlitar ett annat kreditupplysningsföretag som heter Bisnode. Det betyder i praktiken att du inte belastar din kreditvärdighet med en UC-upplysning. Detta är en klar fördel om du vill tat ex ett större banklån senare hos en vanlig svensk bank.

Lån utan säkerhet

Hos Monetti går det att få ett snabblån utan säkerhet. Du behöver dock ha en inkomst och sedan görs kreditbedömningen utifrån dina individuella förutsättningar. Ingen kommer att fråga vad du skall ha pengarna till.

Hur ansöker jag om ett lån hos Monetti?

Du ansöker enkelt och snabbt online och får besked direkt på skärmen huruvida du blivit godkänd för ett lån eller inte. Ansökan förenklas väsentligt om du skaffar ett Mobilt BankID.

Hur mycket kan jag låna hos Monetti?

Du kan för närvarande låna allt mellan 1.000 kr och ända upp till 20.000 kr hos Monetti. Observera att Monetti är det gamla så kallade ”Folkialånet”. Monetti har över 10.000 lånekunder varje månad, vilket gör dem till ett av Sveriges största smslån-företag.

Hur får jag mina pengar om jag blir beviljad lån hos Monetti?

Det går snabbt att få sitt lån utbetalt under Monettis öppettider och utbetalning sker i allmänhet så fort ditt lån har signerats och blivit godkänt. Om du ansöker om ett lån hos Monetti på en vardag mellan måndag-fredag (ej röda helgdagar) före kl. 13.00, så har du pengarna på kontot senast samma dag någon gång mellan kl. 15.00 och 17.00.

Om man ansöker om lånet efter kl. 13.00 på en helgfri vardag så finns pengarna på ditt konto senast dagen efter. Ansöker du efter kl. 13.00 på fredagar eller på helger, finns dina pengar på kontot senast på måndag morgon.

banner_15537

Mer information om Monetti

Monetti är störst i Sverige på lite mindre snabblån och är en filial till det norska bolaget Folkia AS. I Sverige har Monetti funnits sedan 2006 under varunamnet Folkia. Monetti bistår med hjälp där traditionella banker inte lyckas täcka behoven och gör marknaden för mindre lån mer kundvänlig genom sina flexibla lösningar. Man skulle faktiskt kunna säga att Monetti erbjuder lån i precis lagom storlek.

Vem kan ansöka om lån hos Monetti?

Om du är över 18 år gammal, folkbokförd i Sverige och har en deklarerad inkomst så kan du ansöka om ett lån utan säkerhet hos Monetti. Du får heller inte ha något skuldsaldo hos kronofogden. Ansökan görs antingen online via Monettis hemsida eller per telefon. Befintliga kunder ansöker enklast via sms. Alla nya kunder måste verifiera sina kunduppgifter genom e-legitimation eller Bank ID, alternativt genom att skicka in en kopia på en giltig id-handling.

Lånesumman hos Monetti går att anpassa från 1.000 till 20.000 kronor. Samma sak gäller återbetalningstiden som är flexibel och kan variera från exempelvis två till tolv delbetalningar. Alla uppläggningsuppgifter och räntesatser finns tydligt listade på hemsidan. Monettis mål är också att vara så tydliga som möjligt. Av den anledningen namnger de priset både i kronor och i effektiv räntesats för att deras kunder ska kunna fatta ett klokt beslut.

När kan man ansöka om ett lån hos Monetti?

Det är möjligt att ansöka om lån vilken tid som helst på dygnet. Ansökningar handläggs alla dagar under Monettis öppettider och beroende på när din ansökan kommer in kan pengarna oftast betalas ut samma dag. För att pengarna ska komma samma dag måste dock Monetti ha din ansökan innan kl 13.00. Ett lån hos Monetti kan förstås betalas tillbaka i förtid utan extra kostnad.

Monettis lån i korthet

– Snabblån utan uc kontroll
– Smslån utan uc kontroll
– Snabblån med betalningsanmärkning
– Smslån med betalningsanmärkning
– Om du behöver ett lån mindre än 20000 kr

Maximalt lånebelopp och annan skuldfinansiering

Det maximala beloppet som går att låna hos Monetti är för närvarande 20.000 kr. Mer går det inte att låna hos just Monetti.  Om man behöver låna mer pengar eller vill samla alla sina lån och krediter kan det vara klokt att söka ett samlingslån (med UC), som t ex hos Bank Norwegian. Monettis lån bör snarare ses som snabblån eller ett tillfälligt lån, snarare än ett skuldfinansieringslån.

Bolagsinformation

Registrerades år: 2006
Produkter: Snabblån 1.000-20.000 kr
Åldergräns: 18 år
Avbetalningstid: 1-12 mån
Registrerade hos Finansinspektionen: Ja
Medlem i SKEF: Ja
Betalningsanmärkning: Ja, dock tveksamt om det funkar i praktiken
Besked direkt: Ja
Utbetalning helg: Nej
BankID: Ja
Kreditupplysning från UC: Nej
Omsättning 2013: 113 Tkr
VD: Hördud Bender
Verksam i antal länder: 5 st

En kundtjänst som har öppet

Det är inte alla snabblånföretag som har öppet alla dagar i veckan. Men det har Monetti, alltså även på lördagar och söndagar. Det går bra att ringa Monetti direkt om du inte vill skicka SMS eller fylla i formuläret på deras hemsida, något som dock är väldigt enkelt och smidigt. Utöver telefon så har de e-postadress, fax och en fysisk besöksadress i Stockholm.

Monetti erbjuder snabblån på upp till 10000 kr utan säkerhet. Monetti har olika återbetalningstider vilket gör att du enklare kan hitta ett passande snabblån. Ansöker du om ett snabblån hos Monetti på vardagar innan kl 13:00 så är utbetalningstiden samma dag. Om du ansöker om snabblån hos Monetti på en helgdag så är utbetalningstiden nästföljande bankdag (helgfri vardag).

Klicka här för att ansöka om ett snabblån hos Monetti!

Monetti och tidigare Folkia

Folkefinans AS Norge Filial Sverige registrerades år 2008 och var fram till namnbytet till Monetti ett av Sveriges största företag för snabblån. Enligt deras webbplats har de dock funnits ända sedan år 2006. Det är ett av Sveriges största företag inom SMSlån och snabblån och är licensierat och följer finansinspektionens regler.
Folkia har ett annat namn nu, som heter Monetti.

Lån från 1000 kr upp till 20 000 kr

Här finns möjlighet att låna relativt höga belopp. Många lån-företag har en max-gräns på 3000 kr. Om det krisar ordentligt med ekonomin tillfälligt kan Monetti-lånet vara en väg ut.
Internetlån, SMSlån och telefonlån

Det finns många möjligheter att söka lån hos Monetti. Vanligast nuförtiden är kanske att man väljer att registrera sig vid en dator eller en smartphone direkt via webbplatsen. Annars finns de lite äldre alternativen som SMSlån och telefonlån fortfarande kvar.
Ansök om ett SMSlån hos Monetti

Skicka ett SMS med belopp och löptid (när lånet ska betalas tillbaka).
Du får en bekräftelse på att Monetti har mottagit förfrågan.
Du får ett SMS när pengarna beräknas finnas på ditt konto.

Ansök om ett telefonlån

Ring under kundtjänst öppettider så får du hjälp med att ansöka om lån hos Monetti.

Ansökan om ett internetlån

Fyll i formuläret på webbplatsen.
Du får ett SMS till din mobiltelefon om när pengarna kommer att placeras på ditt konto.
Nya kunder behöver verifiera sig via e-legitimation eller kopia på din ID-handling.
Följ kreditavtalet på ”Mina sidor”
Vissa har det, andra inte. ”Mina sidor” är en bra möjlighet för dig om du är noga med vilket avtal du har tecknat, när lånet ska vara tillbaka och vad kostnaden blir. Självklart framgår det även vid registreringen också, men när saker glöms bort kan det vara en trygghet att kunna logga in och titta.

 

Krav på dig som låntagare

Folkbokförd i Sverige
18 år eller äldre

Fördelar med Monetti

Du kan ansöka om snabblån med e-leg
Din ansökan registreras inte hos UC
Du kan ansöka om lån på upp till 10000 kr
Du får snabblånet utbetalt inom samma dag*

folkia

monetti lån

risicum

monetti folkia

monetti mina sidor

monetti öppettider

monetti kundtjänst

monetti inkasso

Monetti hette tidigare Folkia och har nu bytt namn. Företaget som står bakom varumärket är ett norskt bolag vid namn Folkefinans AS Norge Filial Sverige. Deras filial som ansvarar för Monetti är belägen i Stockholm.

Företaget startade verksamheten kring snabblån år 2006 och har sedan dess varit närvarande på den svenska marknaden. Visionen var att finnas där för människor som behövde tjänster som de traditionella storbankerna i Sverige inte kunde bidra med. Eftersom företaget har funnits många år på finansmarknaden och hjälp en stor mängd kunder ekonomiskt, kan man idag erbjuda villkor för mindre lån som är bättre än många av konkurrenterna.

Behöver du pengar till semestern, då har du kommit rätt. På sommaren går det åt mycket mer pengar. Hos Monetti kan man låna från 1000 kr – 20 000 kr i 1-12 månader.  Det är kostnadsfritt att ansöka på hemsidan. Inga dolda avgifter. Du lånar 5000 kr utan säkerhet.
Hur ansöker man hos Monetti?
Internet

Du ansöker via ansökningsformuläret på hemsidan. Du får ett besked snabbt efter du har skickat iväg din ansökan. Därefter får du ett SMS där det står när pengarna kommer in på ditt bankkonto. Nya kunder måste först verifiera sig med bank-id eller E-legitimation. Om du inte har E-legitimation så kontaktar Monetti dig för verifiering. Du får även skicka in en kopia på din ID-handling.
SMS

Befintliga kunder kan ansöka via SMS på din mobiltelefon och du skriver hur mycket du vill låna och lånetiden. Återkommande kunder får låna från 1000 kr – 20 000 kr. Man kan snabblåna i 1-12 månader. Efter du har skickat iväg ditt SMSlån, kommer du få en bekräftelse att lånet är mottaget. Sedan får du ett SMS när utbetalningen sker till ditt bankkonto.
Telefon

Om du inte har tillgång till dator, kan du ringa till Monetti och då får du prata med en handläggare. Du får berätta för handläggaren hur mycket du vill låna och lånetiden. Om du har ansökt om ett snabblån innan kl 13 på en vardag, kommer dina pengar samma dag, mellan kl 15-17. Om du ansöker efter kl 13, har du dina pengar på ditt bankkonto nästa bankdag.
Vad krävs för att få ta ett snabblån på 5000 kr?

Vara minst 18 år
Ej ha skuld hos Kronofogden
Varit bosatt i Sverige i minst 2 år
Ha en deklarerad årsinkomst

Betala tillbaka ditt snabblån hos Monetti

Du kommer få hem fakturan i postlådan och där står förfallodatumet när lånet ska vara återbetalt. Man har antingen 1-12 månader på sig, beroende på vad du valt i din låneansökan. Du kan lösa in lånet tidigare, helt utan extra kostnad, bara du kontaktar Monetti först.

Folkia har bytt namn till Monetti.

Öppettider:

Måndag – Fredag: 09.00 – 20.00
Lördag – Söndag: 12.00 – 17.00

Adress:
Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Box 4285
102 66 Stockholm

E-post: info@monetti.se

Org.nr:
516404-7044

Hos Monetti kan man nu låna mellan 1 000 och 20 000 kronor. Återbetalning sker mellan 1 och 12 månader. Det som krävs av kunderna är följande:

Är över 18 år
Har en taxerad inkomst
Är folkbokförd i Sverige

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder utan vi gör alltid en helhetsbedömning på kundernas situation. Även nya kunderna kan ansöka om 20 000 kronor.

Klicka här för utförlig produkt- och prislista

Monetti har över 10.000 kunder varje månad och är Sveriges ledande på små lån. Monettis vision är att erbjuda vardagsnära finansiella tjänster till breda målgrupper med hjälp av senaste tekniken till lägre kostnad än andra aktörer på marknaden samt ge service och råd som kunderna har nytta av. Förutom lånen utvecklar Monetti enkla finansiella tjänster för att underlätta vardagslivet för kunderna. Dessutom är vi  enda aktören under tillsyn av Finansinspektionen

Annonsörspolicy

Monetti tillåter inte att publishers använder formuleringar såsom ”snabb utbetalning”, ”pengar på kontot direkt”, ”inom 15 minuter” eller liknande som beskriver att låntagaren mottar utbetalning inom en kort tidsram. ”Besked direkt” eller ”snabblån” är däremot godkända formuleringar, liksom beskrivningar om att kund direkt får veta huruvida ansökan är godkänd eller inte.

Definiering av lead

Ett lead är en godkänd låneansökan. Godkännandet sker snabbt och EuroAds systemet redovisar endast godkända låneansökningar. Ifall kunden är ny och innehar varken bankId eller telefonnummer tar godkännande processen lite längre, men är fortfarande genomförd inom några dagar från ansökan.

Monetti är det nya namnet på kreditbolag Folkia, som är en av Sveriges största långivare av smslån. Ansök om lån upp till 20.000 kr som du kan återbetala på upp till 12 månader.

Recension
Priser

Fördelar:

Mycket populärt och stort kreditbolag
Trygg långivare med bra service
Högt maxbelopp och lång löptid
Kundservice 7 dagar i veckan
Flera ansökningsmetoder
Välj metod för legitimering

Nackdelar:

Ej utbetalning på helgdagar

Popularitet

Monetti hette tidigare Folkia, ett namn som många känner till då det är ett av Sveriges största kreditbolag som erbjuder smslån. Folkia har alltid varit är en av de populäraste långivarna på Sverigekredit och det det nya namnet är inget som ändrar det faktum. Monetti kommer fortsätta att vara ett av Sveriges populäraste och största kreditbolag.
Godkända ansökningar

Monetti skiljer sig naturligtvis inte från Folkia även när det gäller godkända ansökningar. Tjänsten är den samma och din ansökan kan fortfarande godkännas om du har betalningsanmärkningar, så länge Monetti bedömer att din inkomst och kreditvärdighet i övrigt är god nog och att du uppfyller alla villkor.
Trygghet och service

Monetti är som sagt ett nytt varumärke men det tidigare namnet Folkia, har verkat sedan 2006. Monetti fortsätter att bedriva sin tjänst i samma regi som tidigare, vilket är en mycket seriös tjänst där samtliga låntagare bedöms enligt god sed.

Kundtjänsten är och har alltid varit förstklassig med generösa öppettider alla dagar i veckan. Du kan snabbt komma i kontakt med Monettis kundtjänst och du får alltid proffsig hjälp med ditt ärende.
Villkor och kvalitet

Monetti fortsätter att erbjuder samma höga belopp som tidigare, med samma generösa villkor. Folkia har aldrig haft olika villkor för nya respektive befintliga kunder och det samma gäller Monetti. Val av löptid förändras beroende på hur stort belopp du vill låna, precis som tidigare hos Folkia.

Du kan ansöka alla dagar i veckan men själva utbetalningen av lånet betalas ut på nästkommande helgfria vardag. Monetti eller Folkia spelar ingen roll, det är samma tjänst som tidigare, som håller en mycket hög kvalitet rätt igenom.
Recension – Monetti
Betyg 85/100
av Sverigekredit.se
Villkor

Minst 18 år gammal
Registrerat mobilabonnemang eller kontaktkort
Löpande inkomst
Folkbokförd i Sverige

Monetti (f.d. Folkia) är en norsk kreditgivare som har etablerat sig i Norden såväl som i Estland. Det här är ett bra val för den som behöver ett snabblån eftersom företaget är godkänt av Finansinspektionen och jobbar på ett säkert sätt.

Om du är 18 år gammal och har en taxerad inkomst så kan du låna med Monetti (f.d. Folkia). Det går att få lån med betalningsanmärkning och kreditupplysningar görs inte via UC utan med hjälp av Bisnode Kredit.

Låna med Monetti (f.d. Folkia)
Hos Monetti (f.d. Folkia)så kan man ansöka om privatlån med hjälp av en vanlig telefon, sms eller via nätet. Du måste vara folkbokförd i Sverige för att få lånet och dessutom så är det bra om du har en e-legitimation eftersom detta gör lånprocessen mycket snabbare.

Om ansökan om lånet blir klar en helgfri vardag innan klockan 13.00 så får man pengarna till sitt bankkonto samma dag. Det går med andra ord ganska snabbt att få pengarna när man väl har blivit godkänd för lånet.

På Monettis hemsida så finns det gott om information och det är lätt att komma i kontakt med deras support. De erbjuder även mer information på engelska via sin .eu sajt. Monettis tjänst är smidig och dessutom tydlig vad gäller avgifter och ränta så att man alltid vet precis vad som gäller innan man tar ett snabblån.

Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Box 4285
102 66 Stockholm
Org.nr. 516404-7044

Kontaktuppgifter
E-post: info@monetti.se
Telefon: 08-588 581 00
Fax: 08-588 581 49

Öppettider kundtjänst
Vardagar: 09.00 – 20.00
Helger: 12.00 – 17.00

Monetti (då Folkia) var en av de första aktörerna att erbjuda smslån och konsumentkrediter på små belopp och är än idag en av de mest populära långivarna. Monetti är från början ett norskt företag, men har funnits i Sverige sedan 2006 och är självklart registrerat hos Finansinspektionen.
Allmänt om smslån hos Monetti

Hos Monetti kan du ansöka om smslån på mellan 1000-20 000 kr med en låneperiod på mellan 1-12 månader. Vilken låneperiod du väljer avgör hur mycket du kan låna. Om du till exempel väljer en låneperiod på en månad är maximalt lånebelopp 5000 kr. Väljer du i stället tre månaders låneperiod kan du låna upp till 12 000 kr. Det finns egentligen inga begränsningar för hur mycket du kan låna som ny kund, men om du har en mindre god ekonomi är det inte säkert att du får låna exakt så mycket som du önskar.
Räntor och avgifter

Monetti tar alltid ut en uppläggningsavgift (för närvarande 350 kr) samt en aviavgift för varje månadsbetalning. Avi-avgiften är 45 kronor för lån upp till tre månader och 15 kronor för fyra månader och uppåt.
Så ansöker du om lån

Det tar inte mer än någon minut att skicka in en låneansökan hos Monetti. Du börjar med att ange hur mycket du vill låna och återbetalningsperioden. Därefter fyller du i personnummer och mobilnummer och skickar in din ansökan. Om det är första gången du ansöker om lån hos Monetti ska du legitimera dig. Det smidigaste sättet är att använda e-legitimation. Om du inte har e-legitimation kommer en handläggare att ringa upp dig för att säkerställa din identitet.

Besked om din ansökan har blivit godkänd eller inte får du via sms strax efter att din ansökan har kommit Monetti tillhanda, förutsatt att du ansöker under kundtjänsts ordinarie öppettider.

Dina pengar betalas ut samma dag om ditt lån beviljas före kl. 12:30 en vardag (kl 10:30 om din bank är Nordea). Om lånet beviljas efter den tidpunkten eller om det sker på en lördag, söndag eller helgdag sker utbetalningen nästa bankdag. I detta fall har det ingen betydelse vilken bank du har konto hos.

Som återkommande kund behöver du inte gå omvägen via webbplatsen för att låna pengar. Det enda du behöver göra är att skicka ett sms enligt en enkel mall.
Villkor

18 år fyllda
Folkbokförd i Sverige
Deklarerad inkomst
Inget skuldsaldo hos Kronofogden
Godkänd i obligatorisk kreditprövning (Folkia använder Bisnode, inte UC, för kreditupplysningen)

Kundtjänst och öppettider

Monettis kundtjänst är öppen mellan kl. 08-20 måndag-fredag och mellan kl. 12-17 lördag-söndag. Du når kundtjänst via telefon (08-588 581 00) eller e-post (kundtjanst@monetti.se). Du kan också skicka frågor och funderingar via ett formulär på webbplatsen.

Lånakuten har testat Monettis snabblån. Beskedet på ansökan syns direkt på skärmen och kundtjänstens personal är jättetrevliga och tillmötesgående.
Monetti har utökat sina lånebelopp under åren och till skillnad från tidigare, erbjuder Monetti nu snabblån från 1000 kr ända upp till 20.000 kr. Observera att Monetti är Folkia i nytt utseende, nyt namn, samma lån.
Lånakutens test ger Monetti betyg “Väl godkänt” – VG”

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

WordPress spam blocked by CleanTalk.