Neteller – Gratis betalkort och konto

Det blir allt mer populärt att använda e-plånböcker (e-wallets) när man handlar på nätet. Detta är en trygg betalningslösning där man lätt och överskådligt kan ha koll på sina pengar man handlar med. Många svenskar känner igen och använder PayPal som förmodligen är den största digitala plånboken just nu, men inte långt därefter hamnar Neteller.

Neteller grundades 1999 och har idag många kunder framförallt inom spelbranschen och du kan betala med deras e-plånbok hos stora spelbolag som t ex Unibet och Betsson.

Kampanjer och VIP

Hos Neteller kan du samla så kallade VIP-poäng på alla dina transaktioner. Ju högre poäng du når, desto fler förmåner får du som till exempel lägre avgifter och högre gränser för insättningar. Då och då har Neteller också kampanjer där du exempelvis kan tjäna extra VIP-poäng och liknande.

Att skaffa en e-plånbok

Att skaffa e-plånbok hos Neteller är helt gratis. Du registrerar dig på deras hemsida och har därefter tillgång till e-plånboken direkt. Tänk dock på att vissa avgifter kan tillkomma när du använder tjänsten och att du har en begränsad summa som du kan överföra till kontot. För att öka summan som du kan sätta in på e-plånboken behöver du verifiera ditt konto. Läs mer om detta längre ner under avsnittet säkerhet.

Avgifter och överföringstider

Vill du sätta in pengar på e-plånboken tar Neteller ut olika avgifter beroende på vilken insättningsmetod du använder. Exempelvis är det gratis att sätta in pengar från ditt bankkonto eller Maestrokort, medan det kostar att sätta in pengar från ett Mastercard.

När du för över och betalar pengar till ett spelbolag är det dock gratis. Men när du ska göra ett uttag från kontot kostar det pengar. Billigast är att ta ut pengar med ett Neteller-kort som ingår i kontot (ett så kallat NET+ kort). Då kostar uttaget bara 40 kr.

Tänk också på att det tar lite olika lång tid för pengarna att komma in eller tas ut från kontot beroende på vilken metod du valt att använda.

Kontokort NET+

Hos Neteller kan du koppla ditt e-plånbokskonto till ett kontokort som går att få utan kostnad. På så sätt kan du även betala med pengarna från e-plånboken i butik eller ta ut pengar i en bankomat. Det är avgiftsfritt att skaffa kortet, och att betala i butik. Men om du vill göra ett uttag i bankomaten kostar det pengar.

Säkerhet

128 bitars kryptering och övervakning av transaktioner är bara några av alla de säkerhetsåtgärder som Neteller har för att dina pengar i e-plånboken ska vara trygga. För att kunna göra uttag behöver du också verifiera ditt konto. Som svensk användare kan du göra det genom att antingen beställa och aktivera deras kontokort NET+, eller registrera och bekräfta ditt bankkonto. Skulle inget av detta fungera för dig kan du skicka över en kopia på ditt id-kort över mail. Företaget är också granskat och auktoriserat av Financial Services Authority som övervakar finansmarknaden i Storbritannien.

Bonus

Förutom säkerheten, kan du få ännu fler fördelar när du väljer att använda en e-plånbok från Neteller. En del spelbolag ger exempelvis dig som kund en fin bonus när du sätter in pengar från din Neteller e-plånbok. Prova gärna idag genom att registrera ett gratis konto nedan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

WordPress spam blocked by CleanTalk.