Onea

banner_22159Behöver du mer än några tusenlappar under en period så har du hittat rätt. Onea erbjuder alla sina kunder att låna mellan 500 till 30.000 Kr i upp till 24 månader. Onea är en del av 4finance Group, som idag har mer än en miljon kunder och har sedan start gett ut fler än 2 miljoner lån.

Priserna hos Onea är betydligt lägre än det genomsnittliga priset för smslån. Hur kan det komma sig? Svaret ligger förmodligen i att Onea är väldigt tydliga med att du kan välja att skjuta upp full betalning för lånet till nästkommande månad, dvs du betalar en förlängningsavgift på någon hundralapp och slipper på så sätt betala tillbaka hela beloppet. Många faller för detta – men det ska inte du göra.

För dig som sköter din betalning och inte drabbas av lättja att betala tilllbaka är Onea ett enormt bra smslån som även har en bra kundtjänst och är mycket tydlig med fakturering och information. Om du väljer att skjuta upp lånet, vilket förmodligen kan kännas ganska bekvämt, så drar du snabbt på dig högre kostnader än nödvändigt.

Onea är en lite annorlunda långivare eftersom de sysslar med snabblån/mikrolån men deras lånebelopp och löptider är lite ovanliga. De lånar nämligen ut de små beloppen med start från bara 500 kr men sedan kan man faktiskt låna jämna femhundralappar hela vägen till 30.000 kr. Löptiden är som minst bara en månad men som mest hela 24 månader.

Du har alltså en rejäl flexibilitet när du vill låna och kan själv bygga ihop ett lån som passar dig. Kanske vill du låna 6 500 kr i två månader eller 18 000 kr i sex månader? Ifall du lånar i fler än en månad så betalar du tillbaka (amorterar) på lånet varje månad plus gör en betalning av räntan.

Jämför man Onea med andra långivare som erbjuder liknande belopp (mestadels smslångivare etc) så har de faktiskt också riktigt bra priser på sina lån. Det är fortfarande kanske inte så billigt att ta ett lite större lån om man jämför med ett privatlån från en av de stora bankerna men om du bara behöver mindre summor är detta ett klart intressant alternativ.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Onea!

Kostnaderna för ett mikrolån hos Onea

Här kan du se hur mycket ett snabblån kostar för olika löptider. Kolumnen som heter TL berättar ifall du måste tagit ett tidigare mindre lån för att kunna låna det beloppet. ”Efter avdrag” visar hur mycket lånet kostar efter 30 % skatteavdrag på räntan.

Onea erbjuder marknadens mest flexibla och prisvärda snabblån där du fritt väljer belopp på upp till 30.000 kr och en löptid på upp till 24 månader. Prisnivån är låg så länge du inte väljer att förlänga ditt lån, så tänk på att betala lånet i tid.

Onea är ett mycket populärt kreditbolag och vår bedömning är att det är själva tjänsten i sig som lockar så många användare att ansöka hos långivaren. Varje månad kan det vara så många som upp till 2000 användare som väljer att klicka sig vidare till Onea och det är mycket bra statistik.

Godkända ansökningar

Onea har förmånliga villkor och låga priser, men trots detta så upplever vi att statistiken för antalet godkända ansökningar inte är så hög som den borde vara. Onea godtar också betalningsanmärkningar men trots det så ligger långivaren tillsammans med medelmåttiga kreditbolag när det kommer till godkända ansökningar.

Trygghet och Service

Onea ägs av det stora bolaget 4Finance AB som även äger och driver lånejätten Vivus. Vår erfarenhet och bedömning av bolaget är att du kan känna dig helt trygg med att ansöka hos Onea, som faktiskt också har en av de bästa och billigaste tjänsterna på marknaden. Onea lockar med låga priser och erbjuder förlängning av lånet till betydligt högre kostnader. Var noga med att betala lånet i tid så att du inte drar på dig de onödiga kostnaderna.

Servicen är mycket bra och erbjuds på generösa öppettider. Om du är kund hos Nordea så kan du till och med få ditt lån utbetalat på helger, under förutsättning att du ansöker under öppettiderna. Onea erbjuder även kundsupport genom live chat men den är inte lätt att hitta. Klicka på ”Kontakta oss” och sedan på ”Kundsupport” på Onea’s hemsida för att öppna chatten.

Villkor och Kvalitet

Villkoren är förmånliga hos Onea då de godtar betalningsanmärkningar och de kräver endast att du är 18 år för att ansöka. Tänk på att du måste ha en e-legitimation (BankID) för att legitimera dig hos Onea. Om du inte har detta så kan du skaffa det på din banks hemsida.

Kvaliteten håller hög nivå hos Onea och tjänsten är väldigt flexibel. Inget annat kreditbolag erbjuder dig att fritt välja mellan så många belopp och löptider. Du kan även förlänga ditt lån och flytta fram dina betalningsdagar om du skulle få problem att betala. Tänk bara på att lånet blir mycket dyrare om du gör detta.

Så lånar du hos Onea

Du ansöker om ett privatlån hos Onea på webbplatsen genom att först specificera ditt lån och sedan fylla i ett ansökningsformulär. Formuläret omfattar personuppgifter och grundläggande uppgifter om din ekonomi. Du legitimerar dig sedan med e-legitimation. Inom någon minut efter det att du har skickat in din ansökan får du ett preliminärt besked direkt på skärmen (under ordinarie öppettider). Om din ansökan sedan godkänns efter kreditkontroll får du dina pengar inom 15 minuter förutsatt att du har konto hos Nordea. Har du en annan bank kan överföringen ta längre tid. Det tillkommer inga avgifter för ett privatlån hos Onea. Du betalar varken uppläggningsavgifter eller månatliga administrationsavgifter. Räntan är fast under lånets löptid och hela räntekostnaden kan dras av i deklarationen.

Så fort ditt lån är beviljat så får du en faktura till din mail. Allt är väldigt tydligt och ordentligt på det sättet.

Betalningsfri månad och låneskydd

Onea erbjuder inga möjligheter till betalningsfria månader. Om du inte kan betala fakturan en månad kan du dock förlänga lånet. Det gör du genom att betala en förlängninsavgift istället för hela fakturabeloppet. Du kan flytta fram ditt lån hur många gånger som helst. Onea erbjuder för tillfället inga möjligheter till låneskydd.

banner_23603

Öppettider och kundtjänst

Onea öppettider är kl. 08-21 vardagar och kl. 10-18 lördag-söndag. Du kontaktar Onea via telefon, chatt eller e-post. Kundtjänst är snabba på att svara på dina frågor.

Att hitta rätt finansinstitut att låna pengar från är inte alltid det lättaste. Det finns många lånealternativ och företag för sms lån i Sverige och ett företag som tillhör bland de allra bästa i branschen är Onea. Det finns ett antal saker som krävs av alla typer av låneinstitut för att nå ett sådant högt betyg. Naturligtvis måste det vara ett pålitligt företag man har att göra med och ett som kunderna kan lita på. Dessutom måste det vara ett företag som är noga med att se till att privata uppgifter om kontoinnehavarna och sökanden inte hamnar i fel händer. Slutligen måste det vara ett företag som följer konsumentkreditlagen och övriga lagar i Sverige, samtidigt som man kan hålla en viss nivå av flexibilitet för att kunna bevilja fler kunder lån. Onea är ett sådant företag.

Ansökan och lån hos Onea

Det finns inga övriga kostnader när du lånar. Du behöver bara registrera dig och sedan kan du ansöka om ett lån. Du kan ansöka direkt på deras webbplats via datorn (eller smartphone/surfplatta) och du kan även ringa dem på telefon och ange hur mycket du vill låna. Du måste dock ha registrerat dig innan du kan ansöka även om du vill ringa.

När du har ansökt får du snabbt svar på din ansökan och ifall du blir godkänd tar det inte speciellt lång tid att få in pengarna på kontot. Med lite tur kan du få pengarna redan 15 minuter efter godkänd ansökan men mer realistiskt får du pengarna antingen samma dag eller senast nästa. Det går givetvis snabbare ifall du ansöker under öppettiderna.

Förlänga sitt lån

Onea har som tillval att du kan förlänga ditt lån ifall du känner att du inte vill eller kan återbetala beloppet när löptiden är slut. Du kan faktiskt flytta fram förfallodagen obegränsat antal gånger om du vill. Det finns information på senaste fakturan om hur du ska gå till väga.

Tänk dock på att om man förlänger lånet så tillkommer extra avgifter. Du får fortsatt betala ränta på det återstående beloppet som du är skyldig Onea och det finns även en avgift för själva förlängningen av lånet. Det är alltså inte någon bra idé att förlänga om man inte verkligen har behov av det.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Onea!

Lånevillkor för Onea

Hos Onea kan man låna ifall man uppfyller följande krav. Man ska ha uppnått en ålder av 20 år som minst och vara svensk medborgare. Du behöver både ett svenskt bankkonto och ett svenskt mobilabonnemang. När du ska registrera dig behövs Bank-ID så att du kan identifiera dig och bevisa att det är du som är du.

Varje gång man ansöker om lån kollar långivaren upp hur kreditvärdigheten ser ut genom en kreditupplysning. Denna visar på tillgångar, skulder och betalningsanmärkningar etc. Hela din ekonomi bedöms för att avgöra om du kan låna. Betalningsanmärkningar räknas som ett minus men är inte ett definitivt hinder.

Inkomsten har de inga exakta siffror för så du kan inte veta säkert ifall du kan låna innan du har ansökt. Varje långivare bedöms individuellt och ju högre inkomst du har ju bättre är dina chanser. Många långivare har en specifik gräns för årsinkomst men här finns som sagt inga specifika krav.

Låntagaren måste vara 20 år gammal.
Måste vara svensk medborgare.
Måste ha ett svenskt mobilnummer.
Går att låna trots betalningsanmärkningar.

Om bolaget

Onea ägs av 4finance AB som är registrerat hos Finansinspektionen. De har ett antal varumärken under sig och agerar inom liknande marknader i många länder i Europa, t ex i Danmark, Polen, Storbritannien, Spanien och de baltiska länderna. De sysslar huvudsakligen med mikrolån och små / snabba krediter. Andra varumärken i Sverige är t ex Vivus och 4spar.

Om Onea

Onea ser till att kunderna behandlas med respekt och värdighet i de allra flesta lägen. Företaget förstår att många människor som ansöker om ett sms lån gör det för att de har någon typ av tillfälliga ekonomiska svårigheter. Annars skulle de naturligtvis inte ansöka om sms lån. Onea trakasserar inte kunderna med krav om att inkomma med löneavier, kontrolluppgifter osv, utan företaget är lätt att arbeta med och erbjuder bra support. Företaget är en ledande låneaktör i Sverige och har beviljat över 3 1/2 miljoner lån sedan starten. Som ett resultat har Onea fått ett rykte om sig att vara ett av de främsta och mest seriösa smslån-företagen i Sverige.

Orsaker till att ta sms lån

Det finns många skäl till varför en sökande kan behöva låna pengar. De flesta av dessa skäl utgår från någon typ av oväntade ekonomiska problem som i sin tur orsakar någon typ av svårigheter. Med andra ord är de flesta sökande som vänder sig till ett sms-låneföretag personer som snabbt behöver en extra summa pengar som inte täcks av deras vanliga lön, t ex om man fått fler räkningar än väntat – eller andra oförutsedda utgifter. Ett typiskt exempel på detta är om t ex diskmaskinen eller tvättmaskinen går sönder hemma i bostadsrätten. Ett annat exempel är att bilen plötsligt går sönder eller om man behöver göra en service lite tidigare än planerat. Det viktiga att komma ihåg, (och det som kännetecknar ett bra låneinstitut), är att företaget inte har åsikter om vad som är en acceptabel kostnad eller inte. Här ska ett bra smslån skilja sig från de mer traditionella banklånen. Det ska gå snabbt, och företaget ska inte behöva kräva alltför stora inkomstkrav för att bevilja mindre lånebelopp.

Att få ett snabblån

Att få ett lån hos Onea är relativt enkelt. Det första steget är att välja lånebelopp och fylla i en låneansökan på bolagets hemsida. Detta görs förstås helt utan kostnad. Ansökningsprocessen består i att uppge nödvändig information som t ex ålder och andra personuppgifter. Den som ansöker om ett lån hos Onea vara minst 18 år, bo i Sverige, ha ett bankkontonummer och ett registrerat mobiltelefonnummer som kan accepteras av bolaget. Det går bra med kontantkort men kontantkortet måste finnas registrerat hos operatören så att man kan söka på individen. Om man t ex har Telia så räcker det att vara registrerad på Telias ”Mina Sidor” och att mobilnumret kan hittas på Eniro. Slutligen anger man sitt personnummer och skickar in ansökan elektroniskt via hemsidan. Har man tillgång till e-legitimation så går registreringsprocessen hos Onea väldigt snabbt. I princip behöver man ju bara logga in via e-leg, välja lånebelopp och skicka in sin ansökan.

När all information har skickats in gör företaget en snabb och enkel kreditprövning via Creditsafe. Alltså är ett sms lån hos Onea ett ”lån utan UC”, dvs kreditupplysningen tas inte hos UC (Upplysningscentralen). Med andra ord syns det heller inte i kredithistoriken att man har sökt ett lån hos Onea.

Besked om lånet beviljas eller ej fås direkt på skärmen. Eftersom sökanden måste ange sitt bankkonto i samband med registreringen och låneansökan, så är hela processen väldigt enkel och smidig då pengarna som lånas ut sätts in direkt på den sökandes bankkonto. Pengarna blir tillgängliga på kontot så fort det bara går i förhållande till bankrutiner osv. I regel får man pengarna samma dag eller åtminstone inom 24 timmar.

Hur fungerar lånet?

Lånet fungerar på ungefär på samma sätt som många andra sms lån gör. Hos Onea är beloppet som man kan låna mellan 500 och 25.000 kronor och tiden för återbetalning som kan fås är från en månad upp till 24 månader. Dock kan lånet också förlängas om den sökande behöver mer tid att betala tillbaka lånet än vad som ursprungligen var tänkt. Normalt kan lånet förlängas för en period om 30 dagar i taget, mot en kostnad naturligtvis. Därför kan det också ta lite längre tid än de 24 månader som i nuläget är maximal återbetalningstid. Att förlänga lånet från månad till månad är naturligtvis ingen lysande affär, varför man bör försöka undvika detta om det inte är absolut nödvändigt. Om man dock väljer att förlänga lånet någon månad så är det väldigt viktigt att man sköter kontot i övrigt och betalar i tid, respektive förlänger i tid – innan förfallodagen.

Är det tryggt och säkert att låna hos Onea?

En väldigt bra sak med att göra affärer med Onea är att hela webbsidan känns väldigt säker och trygg. Onea garanterar att den information som lämnas av de sökande samt kontoinnehavarna förvaras säkert och är inte tillgänglig för någon annan. Detta gäller särskilt för bankkontonummer. Företaget förknippas med institutioner som reglerar sms lån-företag i Sverige och följer även andra nationella lagar som t ex konsumentkreditlagen. Onea har ett rykte om sig om att vara ett av de mest ansedda och säkra smslån-företagen i Sverige. Detta framgår inte minst av det faktum att så många individer tidigare har tagit lån hos företaget och även att ett så pass stort antal personer är återvändande kunder som är nöjda med lånen. Dessutom ges bra support av företaget. Allt som krävs av en sökande eller kontoinnehavare är att de kontaktar Onea antingen på det telefonnummer under kontorstid som anges på hemsidan, eller via epost. De kommer då att kunna ställa de frågor som de behöver för att få svar på och få hjälp av kvalificerad supportpersonal. Dessutom är bolagets hemsida väldigt enkel och lätt att förstå och svarar på de flesta frågor som en blivande sökande kan tänkas ha.

Räntor

SMS lån-företag har rykte om sig att ha ganska höga räntor. Detta gäller förstås även Onea – däremot är de räntor som debiteras inte speciellt dyrare än hos de andra företagen på marknaden. Faktum är att högre räntor är vanligtvis den avvägning som en person måste göra för att hitta lån som är lättare att kvalificera sig för och att för att få ett lån på så kort tid. Således bör man förvänta sig att räntorna också kommer att bli dyrare på ett smslån-företag än de skulle vara om en sökande fick ett lån genom traditionella banklån. I detta fall är den årliga räntan i genomsnitt cirka 70,6 procent. För att ytterligare illustrera detta kan en person som lånar 15.000 kronor under en period om 12 månader räkna med att betala 1650,09 kr varje månad tills lånet betalats av.

Det fina med att använda webbplatsen hos Onea är att en del av ansökningsprocessen innebär att man använder ett glidande reglage för att välja hur mycket pengar som man vill låna, liksom den tid som den sökande önskar att få ett lån för. Beräkningarna uppdateras sedan omedelbart för att informera den sökande om exakt hur mycket det kommer att kosta att betala tillbaka lånet varje månad. Detta är en viktig del av ett framgångsrikt sätt att upprätthålla sin egen individuella ekonomi och för att se till att det belopp som skall återbetalas varje månad är ett belopp som bekvämt kan betalas tillbaka av sökanden innan lånet faktiskt beviljas.

Att betala tillbaka lånet

Varje person som har tagit ett lån med Onea har möjlighet att betala tillbaka hela lånet under den ursprungliga återbetalningstid som valts för lånet – eller begära en förlängning för att få ytterligare tid på sig att betala tillbaka lånet. Här skiljer sig Onea från många andra sms lån-företag eftersom lånet kan förlängas en längre tid än den återbetalningstid som valts från början. Detta är en idealisk situation för personer som plötsligt hamnar i ekonomiska svårigheter, eller om man på ett flexibelt sätt vill skjuta upp betalningen ytterligare en månad.

Att förlänga sitt lån är emellertid inte gratis, tvärtom är det en riktigt dålig affär att bara betala förlängningsavgiften varje månad för på så sätt betalar man egentligen inte av något av sitt lån. Dessutom är det riktigt dyrt i längden att bara förlänga, men det kan ändå kännas skönt att möjligheten finns om man skulle hamna i en ekonomisk knipa någon månad. Förlängning av lånet hos Onea kan göras 30 dagar i taget, dvs genom att betala in förlängningsavgiften under en månad så skjuter man upp amorteringen på huvudlånet ytterligare en månad.

Det är viktigt att skilja på en förlängning av lånet som beskrivits ovan – och att betala försent, vilket inte alls är samma sak. Förlängningsavgiften betalas in före förfallodatum, precis som om man skulle göra en vanlig amortering. Att betala försent däremot är aldrig bra och leder till påminnelseavgifter och i värsta fall inkasso. Om ett lån hos Onea går till inkasso så kommer man få det väldigt svårt att låna igen.

Sammandrag

Onea är ett av de bästa SMS låne-företagen i Sverige. Det finns många saker med företaget som är unika och som sådant har detta företag fått ett värdefullt rykte bland sina låntagare. Lånemarknaden i stort tenderar att frysa ut personer som antingen har låga inkomster eller betalningsanmärkningar. Därför är det viktigt att det finns olika lånealternativ även för denna grupp människor. Därför är det också bra att det finns seriösa och pålitliga företag som Onea.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos Onea!

banner_22162

Bli först med att kommentera

Kommentera

WordPress spam blocked by CleanTalk.